WorldWideWeavers

Nieuws van WorldWideWeavers"Meesterlijke fit"

Sinds 1 februari is CooCoo Pandora, na een doorstart, ingelijfd bij gordijnatelier Worldwide Weavers in Genemuiden. Wordwide Weavers krijgt er met deze ontwikkeling in één klap twaalf man personeel, knowhow en machines voor raamdecoratie bij.
De overname van Coocoo kan gezien worden als een groeispurt voor het zich ontwikkelende Worldwide Weavers. Het gordijnatelier is sinds kort eigendom van de jonge broers Jacco en Dennis Smit. De vorige directeur, en tevens vader van Jacco en Dennis, Jan Smit, leidde jarenlang samen met zijn vrouw Aaltje, diverse gordijnateliers, onder meer in Kruiningen en Zwolle. In ‘97 kan Smit senior een atelier met machines en personeel in Genemuiden overnemen. In 2004 volgt atelier Royal Rouche uit Genemuiden. Inmiddels zijn alle ateliers - behalve de vestiging in Kruiningen die nu in handen is van zoon Dominicus Smit - samengevoegd tot één atelier, gevestigd in Genemuiden. Jan Smit is dan nog altijd directeur, maar de zonen nemen stukje bij beetje de operationele leiding over. Het is juli 2007 als Jacco en Dennis Smit ook ‘op papier’ de leiding krijgen over het bedrijf dat inmiddels beschikt over 2600 m2 bedrijfsruimte en veertig man personeel op de loonlijst heeft staan.
Foto Och Groeneveld
CooCoo
In het voorjaar van 2008 realiseert Och Groeneveld, directeur/oprichter van CooCoo Pandora zich, dat na enige jaren van reorganisaties en het uitblijven van rendementsverbetering, zij op zoek moet naar andere oplossingen om de continuïteit van haar bedrijf veilig te stellen. De hoge kosten van eigen ontwikkelingen voor hardware, fotografie en het onderhouden van de uitgebreide, eigen collectie zijn niet meer in balans
te krijgen met de gegenereerde opbrengsten. In de zomer komen Worldwide Weavers en CooCoo met elkaar in gesprek en wordt door beperkte projectmatige samenwerking de mogelijkheid verkend van een overname. Mede door de kredietcrisis wordt het proces zeer bemoeilijkt. Alle inspanningen ten spijt, lukt het niet om het faillissement van CooCoo te vermijden. Eind januari 2009 volgt de doorstart. Och Groeneveld reageert in de nieuwsbrief die inmiddels is verstuurd aan zowel de relaties van Coocoo Pandora als Worldwide Weavers als volgt op de situatie: “De omstandigheden waaronder ik dit nu doe, zijn niet bepaald zoals ik mij enige maanden geleden had voorgesteld. Toch ben ik blij met deze doorstartconstructie, waarbij het bijna volledige oude team van CooCoo meegaat naar Genemuiden.

foto Dennis en Jacco Smit
Dennis en Jacco Smit in het gordijnatelier
De stoomstrijkmachine in actie
De stoomstrijkmachine in actie


Met name Berry, Jeroen en Renske die gezamelijk de spil vormen in de klantencontacten van CooCoo en Aalt voor de techiek. De jeugdige heren Dennis en Jacco Smit, met de steun van de gelouterde vader Jan op de achtergrond, geven reeds geruime tijd succesvol leiding aan een fantastisch mooi georganiseerd en geautomatiseerd atelier voor gordijnen en vouwgordijnen. Dat de CooCoo-activiteiten daar nu aan toegevoegd worden, ervaar ik als een meesterlijke fit. Het belooft een sterke combinatie in creatief, productietechnisch en logistiek opzicht te worden. Zelf blijf ik als creatief adviseur aan deze formatie verbonden.”

Waardevolle toevoeging

Wordwide Weavers beschikt over een geavanceerd machinepark. Het atelier beschikt onder andere over een lasersnijmachine en een tunnelstikautomaat voor vouwgordijnen, alsook over diverse machines voor gordijnconfectie, waaronder een aantal plooi-automaten en een heel bijzondere stoomstrijkmachine die het gordijn haarscherp in de plooi laat vallen. “Deze techniek wordt nog maar zeer beperkt in Nederland toegepast, wij lopen daarin voorop,” aldus Dennis Smit. De raamdecoratieproducten van CooCoo hebben een reputatie op het gebied van de hoogwaarde hardware en de op maat gemaakte, gepersonaliseerde raamdecoratie-systemen. Smit: “De producten hebben een designuitstraling en zijn ook qua techniek zeer hoogwaardig. De koop van CooCoo brengt ons in een klap 5 tot 10 jaar verder, inclusief ervaren mensen, machines en voorraden. Wij konden al overgordijnen, vitrages en vouwgordijnen maken, maar daar komen nu rolgordijnen, plisségordijnen en paneelgordijnen bij.”
Raamdecoratieafdeling
De raamdecoratieafdeling, waar binnenkort ook de machines van CooCoo worden geplaatst.


Tweezijdig uitrollen

Prioriteit voor de broers is nu het machinepark, de administratie en voorraad van Eelde (Groningen) naar Genemuiden te verhuizen. Tijdens het schrijven van dit stuk was de verhuizing nog in volle gang. Een gedeelte van de bedrijfsruimte waar de vouwgordijnen werden gemaakt, is vrijgemaakt voor de rolgordijen- en paneelgordijnenmachines van CooCoo. In de nieuwe situatie is de bedrijfsruimte van Worldwide Weavers verdeeld in de afdeling raamdecoratie, de afdeling gordijnconfectie en een afdeling waar zich de orderafhandeling, de voorraad en het wagenpark bevindt. Na de verhuizing zullen de broers zich storten op het tweezijdig uitrollen van het productaanbod. Dennis Smit: “Onze klantenkring bestaat uit detaillisten, die zich voornamelijk bevinden in het noorden en midden van het land. Met CooCoo verwerven we circa 350 nieuwe relaties, verspreid over heel Nederland. Het is belangrijk dat zij weten dat wij de producten van CooCoo gewoon kunnen blijven leveren.” De komende tijd zal dan ook worden gebruikt om oude en nieuwe relaties te bezoeken om de stand van zaken toe te lichten. Onze doelstelling? “We willen de synergie tussen de gordijnconfectie, en ons nieuw verworven aanbod in maatwerk raamdecoratie optimaal gaan inzetten. Anders gezegd: dat onze nieuwe relaties hun gordijnconfectie aan ons willen uitbesteden, en dat onze bestaande relaties weten dat ze bij ons ook terechtkunnen voor een hoogwaardig rol-, plissé-, of paneelgordijn. Ook willen we op korte termijn een showroom inrichten, de stoffencollectie actualiseren en de stalenboeken van CooCoo in orde gaan maken volgens een nieuwe, nog nader te bepalen huisstijl, kortom er is nog heel veel te doen!”

Genemuiden, 24 Februari 2009

Persbericht verkort:

"Per 29 januari 2009 werden de bedrijfsactiviteiten van CooCoo Pandora BV te Eelde overgedragen, waarbij de heren Dennis en Jacco Smit van Worldwide Weavers te Genemuiden een doorstart maken. Bijna het gehele “oude” team van CooCoo uit Eelde heeft besloten om mee te verhuizen naar Genemuiden. Vanaf vandaag gaat in Genemuiden de geïntegreerde en geconcentreerde productie-activiteit alweer van start. Binnen enkele weken wordt de volledige verhuisoperatie afgerond en zal ook de nieuwe showroom gereed zijn. Och Groeneveld-de Rijke blijft als creatief adviseur aan de formatie verbonden."

Bedrijfspand WWW

klik hier voor het volledige persbericht.Nieuwsbrief
Februari
2009

Eelde, 18 februari 2009


Geachte, beste en lieve relaties,

Met veel genoegen draag ik het CooCoo-stokje over aan Dennis en Jacco Smit. De omstandig- heden waaronder ik dit nu doe, zijn niet bepaald zoals ik mij enige maanden geleden had voorgesteld.

Toch ben ik zeer blij met de doorstart met de doorstart van CooCoo Pandora door Worldwide Weavers, waarbij het bijna volledige "oude" team van CooCoo meegaat naar Genemuiden.

De jeugdige heren Dennis en Jacco Smit, met de steun van de gelouterde vader Jan op de achtergrond, geven reeds geruime tijd succesvol leiding aan een fantastisch mooi georganiseerd en geautomatiseerd atelier voor gordijnen en vouwgordijnen. Dat de CooCoo-activiteiten daar nu aan toegevoegd worden ervaar ik als een meesterlijke "fit".

Het belooft een sterke combinatie in creatief, productietechnisch en logistiek opzicht te worden. Zelf blijf ik als creatief adviseur aan deze formatie verbonden en hoop ik nog lang met u te kunnen samenwerken.Groet,Worldwide Weavers, De Blokmat 1, 8281 JH Genemuiden, Tel: +31 (0)38 3858333, Fax: +31 (0)38 3858334, mail: info@worldwideweavers.nl